Foto: Pilot.no

Statens havarikommisjon for luftfart har startet arbeidet med å undersøke flyulykken nær Larvik tirsdag. Skoleflyet tok av fra Sandefjord lufthavn Torp (ENTO) på en treningstur med tre personer ombord. Etter å ha gjennomført flere 360° svinger i 4 000 ft mistet de raskt høyde og flyet styrtet ned i et ulendt skogsområde og tok fyr. Alle de tre ombord omkom.

Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen sier at flyet, LN-PFM, Diamond Aircraft Industries DA 42 som har gått ned, er et lite tomotors fly som var relativt nytt og ble registrert i Norge i oktober 2020.

Vi har akkurat ankommet stedet. Nå vil vi koordinere oss opp mot innsatsstyrkene som er der og forsøke å få en oversikt over ulykkesstedet, sier Halvorsen til NTB, melder NRK.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no