Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten Boeing og SMBC Aviation Capital kunngjorde i dag at leasingselskapet bestiller 14 ekstra 737-8 fly, og utvider med det sin 737 MAX-portefølje. Den nye ordren kommer når flyselskapene nå forbereder seg på en robust retur til åpning av flere flyreiser og behovet for å moderniserer flyflåtene i forhold til drivstofforbruk og karbonutslipp melder seg.

-Vi er glade for å ha inngått en avtale med Boeing om kjøp av 14 737 MAX-fly, som er et fly vi ser økt etterspørsel etter etter vellykket retur til tjenesten, sier Peter Barrett , administrerende direktør i SMBC Luftfartskapital.

Det nye kjøpet gir SMBC Aviation Capitals 737 MAX-portefølje på 121 slike fly. I første kvartal av 2021 leverte leasingselskapet over 13 737-8 til sine kunder, inkludert 11 fly til Southwest Airlines i USA og to fly til TUI i Europa .

-SMBC har aktivt styrt sin portefølje i et veldig dynamisk marked. Med denne nye ordren på 737-8 er leasingselskapet godt posisjonert for å hjelpe kundene med å oppnå vekst i tråd med økt reisebehov i flere land og regioner, sier Ihssane Mounir , Boeing senior visepresident for kommersielt salg og markedsføring.

SMBC Aviation Capital-kjøpet følger nylige bestillinger og forpliktelser fra Alaska Airlines, Southwest Airlines og United Airlines. Totalt antall brutto ordrer og forpliktelser for 737 MAX i år overstiger nå 250 fly.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no