Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten Boeing og SMBC Aviation Capital kunngjorde i dag at leasingselskapet bestiller 14 ekstra 737-8 fly, og utvider med det sin 737 MAX-portefølje. Den nye ordren kommer når flyselskapene nå forbereder seg på en robust retur til åpning av flere flyreiser og behovet for å moderniserer flyflåtene i forhold til drivstofforbruk og karbonutslipp melder seg.

-Vi er glade for å ha inngått en avtale med Boeing om kjøp av 14 737 MAX-fly, som er et fly vi ser økt etterspørsel etter etter vellykket retur til tjenesten, sier Peter Barrett , administrerende direktør i SMBC Luftfartskapital.

Det nye kjøpet gir SMBC Aviation Capitals 737 MAX-portefølje på 121 slike fly. I første kvartal av 2021 leverte leasingselskapet over 13 737-8 til sine kunder, inkludert 11 fly til Southwest Airlines i USA og to fly til TUI i Europa .

-SMBC har aktivt styrt sin portefølje i et veldig dynamisk marked. Med denne nye ordren på 737-8 er leasingselskapet godt posisjonert for å hjelpe kundene med å oppnå vekst i tråd med økt reisebehov i flere land og regioner, sier Ihssane Mounir , Boeing senior visepresident for kommersielt salg og markedsføring.

SMBC Aviation Capital-kjøpet følger nylige bestillinger og forpliktelser fra Alaska Airlines, Southwest Airlines og United Airlines. Totalt antall brutto ordrer og forpliktelser for 737 MAX i år overstiger nå 250 fly.

ANNONSE
Forrige artikkelEU stenger luftrommet for Hviterussland
Neste artikkel(+) Vil få levert 32 nye fly uten at de kan benyttes før de blir godkjent