Leasingselskapet ALC – Air Lease Corporation har valgt å utelate MAX-navnet helt i forbindelse med pressemeldinger og omtale av flytypen som er levert til flyselskapet Sunwing Airlines.

Sunwing Airlines er et canadisk flyselskap, grunnlagt i 2005 med hovedkontor i Toronto. Selskapet har flyruter fra Canada og USA til destinasjoner i USA, Mexico, Karibia, Mellom-Amerika og Sør-Amerika, og innenriks flyruter i Canada i sommermånedene.

Onsdag denne uken fikk flyselskapet overlevert to nye Boeing 737 MAX 8, som ble produsert ferdig i 2019, men ikke har kunnet blitt levert før nå i 2021. I omtalen av flyene har leasingselskapet og flyselskapet valgt å omtale flyene som 737-8, og utelatt MAX-navnet.

Flere leasingselskap og flyselskap har signalisert overfor Boeing at MAX-navnet burde droppes, men produsenten har selv uttalt at de står ved dette som betegnelse på flyet.

Det er tidligere kjent av også det irske flyselskapet Ryanair har valgt å droppe MAX som betegnelse på flytypen, og kaller sine fly for 737-8200. (Boeing 737-8-200), noe også Boeing har valgt å kalle flyene i 200 versjonen.

Faksimile pressemelding ALC
ANNONSE
Forrige artikkelBoeings ordrebok for 737 MAX lekker som en sil
Neste artikkelNedgangen i antall reisende fortsetter for SAS