Hangar.no

Leasingselskap forbereder seg på å hente fly fra selskapet Spicejet

To leasingselskap forbereder seg nå på å hente hjem flere av flyene som er leid ut til det indiske flyselskapet Spicejet. Årsaken er at selskapet ikke har gjort opp leien for flyene melder Times of India.

Et av leasingselskapene startet allerede i mars med å hente tilbake sine fly, og vil trolig hente enda flere de neste ukene. Det andre leasingselskapet er i samtaler med flyselskapet, men ser for seg å hente hjem minst ti fly.

De økonomiske problemene som har ført til mislighold av leieavtalene hos flyselskapet, startet lenge før koronaviruset ble kjent. Men den pågående pandemien har ikke gjort situasjonen bedre for Spicejet.

Flysdelskapet sier til avisen at det har et helt utmerket forhold til sine samarbeidspartnere og leverandører, og at fly som nå er på vei ut av flåten, er planlagt i lang tid, for å tilpasse markedet og etterspørsel.

De største leasingselskapene som eier fly leid ut til flyselskapet er Carlyle Aviation Partners, Aircastle og Avolon.

Selskapet har hatt 119 fly totalt i flåten, nå hentes minst 10 – 20 Boeing 737-fly hjem. I følge avisen gjøres dette etter avtale med flyselskapet.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer