Hangar.no
Foo: Hans O. Nyborg

Leasingselskap kansellerer kjøp av 75 Boeing 737 MAX

Det irske leasingselskapet Avolon, som leir ut fly til andre flyselskap, har valgt å kansellere en bestilling hos flyprodusenten Boeing på 75 Boeing 737 MAX-fly.

Koronakrisen og de svært så usikre tidene innen luftfarten gjør at selskapet ikke lengre opplever stor etterspørsel etter nye fly. Bestillingen av MAX-flyene ble inngått med Boeing i 2017.

De 75 flyene skulle etter planen ha blitt levert fra Boeing i år og frem til 2024. Flere av disse MAX-flyene var allerede leid ut til flyselskap som skulle ta dem i bruk.

Flyselskap har de siste ukene kansellert nye leieavtaler og kjøp av fly som følger av krisen luftfarten opplever. Boeings egne problemer med å få levert MAX-flyene ettersom flytypen står på bakken med flyforbud, har heller ikke vært til hjelp i situasjonen.

Avolon har også en bestilling inne hos Boeing på 17 Boeing 737 MAX-fly som ble inngått i 2012, denne avtalen er samtidig med kansellering av avtalen fra november, utsatt med levering av flyene i årene 2024 til 2026. Det betyr at leasingselskapet kun skal ha ett MAX-fly i sin portefølje den neste fire årene.

Leasingselskapet har også kansellert en bestilling på fire Airbus A330-900 hos Airbus. Her hadde partene en avtale om leveranse av 13 slike fly, fire av disse er allerede levert.

Partene har også blitt enige om å utsett leveransen av ni fly i Airbus A320neo-familien. Utsettelsen gjelder i første omgang til 2027.

Dermed reduserer leasingselskapet sine flybestillinger fra totalt 284 fly til 165, melder Aviation Week.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer