Foo: Hans O. Nyborg

Det irske leasingselskapet Avolon, som leir ut fly til andre flyselskap, har valgt å kansellere en bestilling hos flyprodusenten Boeing på 75 Boeing 737 MAX-fly.

Koronakrisen og de svært så usikre tidene innen luftfarten gjør at selskapet ikke lengre opplever stor etterspørsel etter nye fly. Bestillingen av MAX-flyene ble inngått med Boeing i 2017.

De 75 flyene skulle etter planen ha blitt levert fra Boeing i år og frem til 2024. Flere av disse MAX-flyene var allerede leid ut til flyselskap som skulle ta dem i bruk.

Flyselskap har de siste ukene kansellert nye leieavtaler og kjøp av fly som følger av krisen luftfarten opplever. Boeings egne problemer med å få levert MAX-flyene ettersom flytypen står på bakken med flyforbud, har heller ikke vært til hjelp i situasjonen.

Avolon har også en bestilling inne hos Boeing på 17 Boeing 737 MAX-fly som ble inngått i 2012, denne avtalen er samtidig med kansellering av avtalen fra november, utsatt med levering av flyene i årene 2024 til 2026. Det betyr at leasingselskapet kun skal ha ett MAX-fly i sin portefølje den neste fire årene.

Leasingselskapet har også kansellert en bestilling på fire Airbus A330-900 hos Airbus. Her hadde partene en avtale om leveranse av 13 slike fly, fire av disse er allerede levert.

Partene har også blitt enige om å utsett leveransen av ni fly i Airbus A320neo-familien. Utsettelsen gjelder i første omgang til 2027.

Dermed reduserer leasingselskapet sine flybestillinger fra totalt 284 fly til 165, melder Aviation Week.

ANNONSE
Forrige artikkelMå droppe planer om å hente hjem gammel Braathens SAFE DC-6B
Neste artikkelWiderøe og SAS flyr flest flyvninger i Europa nå