-4.1 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
WOW Air Airbus A321 på Island 5. mai - Foto: Hans O. Nyborg

Leasingselskap tapte mot Isavia – Får ikke utlevert WOW-fly fra Island

Den islandske domstolen har avvist en pågående rettslig sak anlagt av leasingselskapet Air Lease Corporation mot driftsselskapet Isavia på Island.

Isavia tilsvarer det norske selskapet Avinor og drifter flyplasser på Island. Etter kollapsen i det islandske flyselskapet WOW Air har Isavia tatt arrest i ett Airbus A321-200 fly som ble operert av WOW, men eies av Air Lease Corporation.

Leasingselskapet har forsøkt å gå rettens vei for å få utlevert flyet, slik at dette kan leies ut videre til andre selskap. Isavia holder fast på flyet for å få dekket ubetalte landings- og avgangsavgifter samt gjeld WOW Air hadde opparbeidet seg ved den internasjonale flyplassen Keflavik på Island.

Den islandske retten har ikke pålagt Isavia å slippe flyet fra arresten, slik at dette kan hentes av leasningselskapet, men skriver i dommen at ALC ikke kan holdes ansvarlig for gjeld som er etterlatt av selskapet bak WOW Air.

Isavai har på sin side sagt at flyet blir stående på bakgrunn av bindene avtaler som ikke er overholdt fra flyselskapets side.

WOW Air startet opp lavkostoperasjoner fra Island 1. juni 2012, og gikk konkurs 28. mars 2019 etter flere forsøk på å selge selskapet til blant annet konkurrenten Icelandair.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer