WOW Air Airbus A321 på Island 5. mai - Foto: Hans O. Nyborg

Den islandske domstolen har avvist en pågående rettslig sak anlagt av leasingselskapet Air Lease Corporation mot driftsselskapet Isavia på Island.

Isavia tilsvarer det norske selskapet Avinor og drifter flyplasser på Island. Etter kollapsen i det islandske flyselskapet WOW Air har Isavia tatt arrest i ett Airbus A321-200 fly som ble operert av WOW, men eies av Air Lease Corporation.

Leasingselskapet har forsøkt å gå rettens vei for å få utlevert flyet, slik at dette kan leies ut videre til andre selskap. Isavia holder fast på flyet for å få dekket ubetalte landings- og avgangsavgifter samt gjeld WOW Air hadde opparbeidet seg ved den internasjonale flyplassen Keflavik på Island.

Den islandske retten har ikke pålagt Isavia å slippe flyet fra arresten, slik at dette kan hentes av leasningselskapet, men skriver i dommen at ALC ikke kan holdes ansvarlig for gjeld som er etterlatt av selskapet bak WOW Air.

Isavai har på sin side sagt at flyet blir stående på bakgrunn av bindene avtaler som ikke er overholdt fra flyselskapets side.

WOW Air startet opp lavkostoperasjoner fra Island 1. juni 2012, og gikk konkurs 28. mars 2019 etter flere forsøk på å selge selskapet til blant annet konkurrenten Icelandair.

ANNONSE
Forrige artikkelTror Sukhoi-brannen startet i en av flyets motorer
Neste artikkelBoeing innrømmer å ha hatt kjennskap til AOA-problemer på MAX-flyene i ett år