12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Leasingselskapene har tatt hånd om flyene til Thomas Cook

Allerede søndag kveld og natt var representanter fra flere leasingselskap på plass ved basene og flyplassene der Thomas Cook flyr til. Ved midnatt hadde rundt 40 fly returnert til sine baser og satt under administrasjon av eierselskapene.

I følge flere britiske medier skal flyene allerede i dag eller i morgen starte turen til sine respektive baser der de skal lagres etter endt leieforhold hos Thomas Cook. For leasingselskapene handler det om å få flyene ut fra de internasjonale flyplassen så raskt som mulig før det påføres store kostnader i parkeringsavgifter.

Thomas Cook-gruppen har samlet en flåte på 85 Airbus-fly, og 31 Boeing-fly. Totalt er det nå aktivt 116 fly fordelt rundt på flyplasser i Europa. Kun fem av disse flyene eies av Thomas Cook, resten er på leasing fra forskjellige leasingselskap.

Det er 63 Airbus-fly som direkte nå i første omgang er berørt av konkursen til moderselskapet, og som leasingselskapene har tatt tilbake fra selskapet i løpet av natten.

Condor vil fortsette å fly sine fly ettersom Thomas Cook kun eier 50 prosent av dette selskapet.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer