Legger ned amerikansk luftfartsnyhetsside etter 14 års drift

Illustrasjon/Skjermdump

Luftfartsspesialisten og redaktør Bruce Drum fra California har valgt å legge ned sin blogg og nyhetstjeneste World Airline News, som har publisert nyheter, bilder og annen relatert informasjon om luftfarten.

På nettsidene til WAN ble det på årets første dag av 2024 lagt ut en melding;

Fra midnatt i natt vil World Airline News (WAN) slutte å publisere gratis flyselskapsnyheter, bilder og funksjoner på denne bloggen, slik vi har gjort siden 2009. Fallende annonseinntekter har tvunget oss til å avslutte all publiseringsvirksomhet fra midnatt. Det er ikke lenger økonomisk forsvarlig å publisere gratis flyselskapsnyheter i dette formatet. Takk for lesertall og støtte gjennom årene.

Drum skal fortsatt drifte tjenesten AirlinersGallery som publiserer bilder av fly fra hele verden, men når det gjelder luftfartsnyheten på nett er siste reise unnagjort.

At flere aktører i markedet som satser på nisjebaserte nyhetstjenester nå blir borte, er også noe redaktøren for Hangar.no har merket seg.

-Det er synd å se nok en nettside med luftfartsnyheter forsvinne. I løpet av 2023 har vi sett flere sider bli borte verden over, og det skyldes i stor grad at det ikke er annonsører i markedet lengre. Det gir sviktende inntekter, spesielt om en ikke har noen som helst form for abonnementsløsning på siden som kan bidra til at det blir noe inntekter av driften, sier redaktør for Hangar.no, Hans Olav Nyborg.

De ordinære markedsføringskanalene som har bidratt med annonser fra bransjen er i stor grad blitt borte, og annonsetjeneser som Google og andre typer fellesløsninger har redusert inntjeningsmulighetene i stor grad.

-Det er utfordrende for alle typer medier i dagens marked. Vi ser at selv lokalaviser, og de store nyhetsmediene sliter i like stor grad med å få inn annonser og holde på nok abonnenter. Det er også en tøff tid vi i Hangar.no merker oss, men håpet er at det skal bedre seg, for alle som publiserer og serverer luftfartsnyheter ønsker å kunne tilby denne typen tjenester for ansatte innen luftfarten og alle andre som har interesse for det som rører seg i luften, legger Nyborg til.

World Airliner News ble startet opp i 2009.

ANNONSE
Forrige artikkelGodkjenner økning av antall seter med 36 i Yakovlev MC-21
Neste artikkelSAS tror de har funnet årsaken til at passasjerer og mannskap ble syke