Legger ned basen på Gardermoen – 30 ansatte mister jobben

SE-RKA, Foto: Hans O. Nyborg

Det svenske charterselskapet Apollo følger i fotsporene på TUI-gruppen og legger ned sin base ved Oslo Lufthavn. Det betyr at de kabinansatte nå mister jobben.

-Luftfartsindustrien er i stor endring, og nordiske reisende krever nå flere valgmuligheter og mer fleksibilitet enn noen gang. For å kunne imøtekomme våre kunders ønsker og behov og samtidig beholde tilstrekkelig fleksibilitet, er det derfor blitt besluttet at Novair skal ha én flybase – slik at de to flyene vi disponerer vil kunne utnyttes på best mulig måte, sier informasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo til Hangar.no.


Beatriz Rivera i Apollo -Foto: Apollo

Selskapet har valgt Sverige som ny base, noe som innebærer at 30 ansatte i Oslo blir stående uten arbeide.

-Basen vil bli i Stockholm, dermed vil Oslo-basen legges ned i høst. Dette innebærer dessverre at 30 dyktige og dedikerte kabinpersonale blir berørt, noe vi naturligvis er utrolig lei oss for, legger Rivera til.

De ansatte skal ha fått beskjed at basen legges ned 30. september i år. Novair startet sine flyvninger på Oslo Lufthavn i år 2000 og hadde fra starten en rekke Boeing 737 og Airbus A330 i flåten. De siste årene er det Airbus A321 som har vært flymateriellfor selskapet. Kommende vinter har selskapet inngått avtale med et annet selskap om å fly norske turister på ferie.

-Basen har vært en viktig del av Novair siden år 2000 og de ansatte har gjort en eksepsjonelt god jobb. Endringene vil ikke påvirke våre kunders eksisterende bestillinger. I sommer vil Novair fortsatt fly daglig for Apollo Norge, men til vinteren vil SAS charter ta over Apollos vinterproduksjon til Kanariøyene fra Oslo. Neste sommer vil Novair-maskinene fordeles på de nordiske landene etter sesong og behov, forteller Rivera til Hangar.no.

Selskapet fikk i juni 2017 sitt første Airbus A321neo levert, mens det andre nye flyet ble levert i august samme år.

Novair fløy blant annet Airbus A330 de første årene på Oslo Lufthavn. Foto: Hans O. Nyborg

ANNONSE
Forrige artikkelKjos reiste til Seattle – Skal møte Boeing om MAX-flyene
Neste artikkelMå sette flere 787-10 på bakken grunnet motortrøbbel