Hangar.no
SunExpress, Foto: Hans O. Nyborg

Legger ned datterselskap i Tyskland – 1200 mister jobben

Lufthansa har bestemt seg for å legge ned datterselskapet SunExpress Germany, som eies i samarbeide med Turkish Airlines. Med det blir det 1200 ansatte som mister jobben i Tyskland.

Det blir SunExpress i Tyrkia og Eurowings som skal overta de charter- og rutene som SunExpress i Tyskland har fløyet. Det er hovedsakelig ruter fra Tyskland til Middelhavet som er fløyet, samt langdistanseruter for Eurowings.

I følge Flightlevel.be er det ikke kjent hvilke konsekvenser nedleggelsen av selskapet i Tyskland får for Brussels Airlines som har leid ut fly til SunExpress, som er fløyet i tjeneste for Eurowings.

SunExpress i Tyskland ble startet opp i 2010.

Hovedselskapet SunExpress i Tyrkia ble etablert av Lufthansa og Turkish Airlines sammen i 1989. Selskapet har 5000 ansatte og fortsetter driften fra Tyrkia som normalt når chartertrafikken tar seg opp igjen heter det i en pressemelding.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer