Wikipedia

Flyselskapet Cathay Pacific Airways har bestemt seg for å terminere datterselskapet Cathay Hong Kong Dragon Airlines, og med det merkevaren Cathay Dragon.

Selskapet som har hatt rundt 50 destinasjoner i Asia som sitt primærnettverk. Det er rundt 6000 ansatte som mister jobben som følger av at selskapet legges ned. Opprinnelig er antallet ansatte på over 8000, men myndighetene har bestemt at selskapet ikke kan si opp alle ansatte.

Nå råder det stor usikkerhet rundt selskapets bestilling av 16 nye Airbus A320neo, hvor to av flyene står klare for å bli levert i Cathay Dragons dekor, de neste to ukene.

Moderselskapet Cathay Pacific har allerede varslet at de utsetter leveransen av 21 Boeing 777-9, så det er lite trolig at det dermed vil bli hentet 16 Airbus A320neo til et selskapet som ikke skal eksistere lengre.

Det er pandemien som råder verden over som er årsaken til at flyselskapet legger ned datterselskapet, på lik linje med Singapore Airlines som valgte i sommer å avslutte sitt datterselskap SilkAir.

ANNONSE
Forrige artikkelCathay Pacific utsetter den nye 777-9
Neste artikkelMå krype til korset – Parkerer to Airbus A340