-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Wikipeda

Legger ned flyselskap som ble etablert under Oslo-2 avtalen

Palestinske myndigheter legger ned driften til flyselskapet Palestinian Airlines. Nå skal selskapets to Fokker 50 fly selges.

Flyselskapet ble etablert under Oslo-2 avtalen som ble inngått mellom Israel og Palestina i 1995. Den ble signert av Israels statsminister Yitzhak Rabin og PLOs formann Yasir Arafat, med USA, Russland, EU, Egypt, Jordan og Norge som vitner.

En av punktene var opprettelse av et flyselskap under palestinsk kontroll, som skulle operere ut fra en flyplass på Gazastripen. Flyselskapet startet sine operasjoner i 1997 med Boeing 727 og senere Fokker F50.

Palestinian Airlines stanset sine flyvninger i 2005, men ble startet opp igjen med et begrenset tilbud av ruter i 2012. Begge Fokker 50-flyene ble lagt ut for salg i september i år, melder Simple Flying.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer