Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Legger ned kanadiske Air Transat – Fly og ansatte overføres til Air Canada

Det kanadiske flyselskapet Air Transat er historie. Flyselskapet Air Canada har fått aksept for sitt bud på å kjøpe selskapet, og planen er nå å overføre samtlige fly til egen flyflåte, i tillegg til ansatte.

Til kanadiske medier bekrefter flyselskapet at Air Transat-navnet forsvinner fra luften. Air Canada har kjøpt det kanadiske selskapet for 580 millioner dollar.

I følge flere nettsteder for luftfartsnyheter er kjøpsavtalen en dårlig nyhet for Thomas Cook-gruppen. Charterselskapet har i flere år leid ut og leid inn fly mellom de to selskapene som en avtale for å kunne utnytte fly i perioder og sesonger der det er stort behov for flere fly, eller færre fly i flåten.

Denne avtalen blir det trolig ingen fortsettelse på nå som Air Canada sluker opp Air Transat.

Air Transat har en flyflåte bestående av 38 fly. Det er 20 Airbus A330, 6 Airbus A321, 6 Airbus A310 og 6 Boeing 737. Air Canada tar trolig ikke med seg Boeing 737 og Airbus A310-flyene over i sin egen flåte.

Air Transat med L-1011 i 2002. Foto: Hans O. Nyborg
Air Transat endret dekoren på flyene i 2015. Foto: Hans O. Nyborg
Så sent som i vinter valgte selskapet på nytt å endre dekoren på sine fly, som her sett ved Paris Charles de Gaulle, juni 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer