Legger ned kanadiske Air Transat – Fly og ansatte overføres til Air Canada

Foto: Hans Olav Nyborg

Det kanadiske flyselskapet Air Transat er historie. Flyselskapet Air Canada har fått aksept for sitt bud på å kjøpe selskapet, og planen er nå å overføre samtlige fly til egen flyflåte, i tillegg til ansatte.

Til kanadiske medier bekrefter flyselskapet at Air Transat-navnet forsvinner fra luften. Air Canada har kjøpt det kanadiske selskapet for 580 millioner dollar.

I følge flere nettsteder for luftfartsnyheter er kjøpsavtalen en dårlig nyhet for Thomas Cook-gruppen. Charterselskapet har i flere år leid ut og leid inn fly mellom de to selskapene som en avtale for å kunne utnytte fly i perioder og sesonger der det er stort behov for flere fly, eller færre fly i flåten.

Denne avtalen blir det trolig ingen fortsettelse på nå som Air Canada sluker opp Air Transat.

Air Transat har en flyflåte bestående av 38 fly. Det er 20 Airbus A330, 6 Airbus A321, 6 Airbus A310 og 6 Boeing 737. Air Canada tar trolig ikke med seg Boeing 737 og Airbus A310-flyene over i sin egen flåte.

Air Transat med L-1011 i 2002. Foto: Hans O. Nyborg
Air Transat endret dekoren på flyene i 2015. Foto: Hans O. Nyborg
Så sent som i vinter valgte selskapet på nytt å endre dekoren på sine fly, som her sett ved Paris Charles de Gaulle, juni 2019. Foto: Hans O. Nyborg

ANNONSE
Forrige artikkelUnited A319 mistet to dekk under nødlanding
Neste artikkel30 år siden Boeing 737-500 fløy for første gang