Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Legger ned rutene til Oslo og København

Etter at det pakistanske flyselskapet PIA – Pakistan International Airlines fikk flyforbud til EU og EØS, har selskapet nå valgt å legge ned en rekke av sine ruter til land i Europa. En av de forbindelsene til Pakistan som nå forsvinner er ruten som går til Oslo og København.

I følge nettstedet Check-in og The News i Pakistan vil ruten som har blitt fløyet fra Lahore til København, videre til Oslo og så til Islamabad nå legges ned.Flyselskapet har forbud mot å fly til Europa ut 2020, etter at det ble avdekket at over 260 av selskapets piloter hadde falske godkjennelser og papirer for å kunne fly.

I tillegg til at ruten som går via Oslo lufthavn legges ned, skal også rutene til Barcelona og til Milano legges ned.

Ruten mellom Pakistan og Norge ble første gang startet opp etter godkjenningen fra myndighetene i april 1999. Da ble ruten fløyet mellom Islamabad – København – Oslo – Islamabad.

Flyselskapet har benyttet seg av flere flytyper gjennom de siste 20 årene, fra Airbus A310 til Boeing 747 og to utgaver av Boeing 777.

PIA Boeing 747 på Oslo lufthavn i 2001. FOTO: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Andre nyheter

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

DAT setter inn «VIP Flyet» MD83 i anledning jul

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer