Foto: Hans Olav Nyborg

Etter at det pakistanske flyselskapet PIA – Pakistan International Airlines fikk flyforbud til EU og EØS, har selskapet nå valgt å legge ned en rekke av sine ruter til land i Europa. En av de forbindelsene til Pakistan som nå forsvinner er ruten som går til Oslo og København.

I følge nettstedet Check-in og The News i Pakistan vil ruten som har blitt fløyet fra Lahore til København, videre til Oslo og så til Islamabad nå legges ned.Flyselskapet har forbud mot å fly til Europa ut 2020, etter at det ble avdekket at over 260 av selskapets piloter hadde falske godkjennelser og papirer for å kunne fly.

I tillegg til at ruten som går via Oslo lufthavn legges ned, skal også rutene til Barcelona og til Milano legges ned.

Ruten mellom Pakistan og Norge ble første gang startet opp etter godkjenningen fra myndighetene i april 1999. Da ble ruten fløyet mellom Islamabad – København – Oslo – Islamabad.

Flyselskapet har benyttet seg av flere flytyper gjennom de siste 20 årene, fra Airbus A310 til Boeing 747 og to utgaver av Boeing 777.

PIA Boeing 747 på Oslo lufthavn i 2001. FOTO: Hans Olav Nyborg/hangar.no
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no