Hangar.no
Air Belgium
Internasjonalt

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

Det nye selskapet Air Belgium ble spådd til å være et luftslott, og etter mye frem og tilbake kom de første Airbus A340 flyene i luften, fra Charleroi til Hong Kong.

Nå melder den belgiske avisen L’Avenir at selskapet planlegger å legge ned all sin rutetrafikk, og kun satse på charterflyvninger og wet-lease.

Flyselskapt har i dag fire Airbus A340 som alle ble overtatt fra det finske selskapet Finnair. Strategien til selskapet var å operere en rekke ruter fra Belgia til Kina, og så sent som for 14 dager siden ga direktøren uttrykk for at nye ruter var på vei i september.

Nå er tonen en annen og selv om selskapets nettsider fortsatt er åpne for bestillinger skriver avisen at rutetrafikken trolig er borte innen oktober.

Selskapet fløy første ruteavgang til Kina 6. juni i år, håpet var 500.000 passasjerer de første 12 månedene. Flyselskapet skylder på at den kinesiske samarbeidspartneren som skulle skaffe turister og passasjerer på flyene ikke har overholdt sin andel av avtalen med flyselskapet.

Flyene har nærmest fløyet tomme frem og tilbake mellom Kina og Belgia. Riktignok har avisen publisert en e-post fra direktøren som sier at ruter til Kina kan komme tilbake i mars neste år, om alt går som planlagt. Men for nå legges rutevirksomheten på is.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg