Legger ny asfalt på Ørsta-Volda rullebane – 30 år siden sist

Arkivfoto: Hangar.no

Avinor har satt i gang med å legge ny asfalt på rullebanen på Ørsta-Volda lufthavn, det er på tide siden det er 30 år siden sist dette ble gjennomført.

Det er selskapet NCC som har blitt tildelt kontrakten som har en verdi på 20 millioner kroner.

-Å asfaltere en lufthavn er spesielt fordi det stilles ekstra krav til solid styring av prosjektet og sikre svært høy kvalitet og sikker fremdrift under arbeidet. Kompleksiteten og behovet for styring og samhandling gjør at det er avgjørende å ha dyktige fagfolk i alle ledd. Dette er derfor en type jobb vi i NCC er satt sammen for å løse, sier André Waage Head of Department NCC Industry Norway.

Nå skal lufthavnen stenges ned i tre uker, og dette skjer i følge en pressemelding fra 19. juni år. Når lufthavnen så åpnes igjen 15. juli blir det med helt ny asfalt.

I dette tidsrommet skal NCC legge nærmere 7000 tonn asfalt på lufthavnen. I tillegg til reasfaltering skal det også gjøres en del gravearbeider og elektroarbeider.

NCC vil benytte to asfaltlag spesielt satt sammen for å løse det komplekse asfaltoppdraget. Asfalten vil bli produsert ved NCCs asfaltfabrikk i Ålesund og fraktes med båt og lastebil frem til lufthavnen.

-Det er lagt en detaljert produksjons- og fremdriftsplan for prosjektet. Totalt vil nærmere 20 personer være involvert i asfaltprosjektet på en eller annen måte, sier Edward Bolseth, Area manager i NCC Industry.

Kontrakten ordreregistreres i 2. kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Industry.

ANNONSE
Forrige artikkelStord: Unngår permitteringer enn så lenge
Neste artikkelKrever 2400 meter rullebane i Mo i Rana