Leverer A380-flåten tilbake til Airbus

Flyselskapet Malaysia Airlines har etter to og ett halvt år klart å få til en avtale der selskapets Airbus A380 nå forsvinner ut av flåten. Etter å ha valgt å forsøke å selge de seks flyene selskapet har hatt siden det første kom inn i flåten i 2012, ble redningen for selskapet et tilbakekjøp hos produsenten Airbus.

Flyselskapet og Airbus har inngått en avtale der Airbus tar tilbake de seks flyene, mens Malaysia Airlines har måtte kjøpe hele 20 Airbus A330-900neo som gjenytelse.

Malaysia Airlines mottok sin første A380-800 (9M-MNA) i 2012, og selskapets fly ble satt på bakken da pandemien traff verden med et brak. 9M-MNA har kun blitt fløyet på testflyvninger i desember 2021, og en gang i mars, juni og september i år. Det samme gjelder for selskapets andre fly av denne typen.

Planen er at Airbus skal hente tilbake samtlige seks fly inne utgangen av dette året. De finansielle omstendighetene rundt hvorvidt Airbus har betalt noe for A380-flyene er ikke gjort kjent.

Airbus planlegger å demontere flyene for så å videreselge deler og utstyr fra flyene. Dette er noe som nå er blitt ett eget forretningsområde så lenge det ikke bli produsert nye motorer, eller annet utstyr tilpasset de store flyene. Airbus har allerede bygget seg opp et større lager av flydeler fra sine tidligere produserte fly, med tanke på kunder som Emirates som har verdens største flåte med flytypen og behov for reservedeler.

Foto: Airbus
ANNONSE
Forrige artikkelBestiller 42 Boeing 737-10 MAX
Neste artikkelKinesisk flytype fikk endelig godkjennelse