Hangar.no
Foto: Boeing
Flykjøp

Leverer første KC-46 Pegasus til USAF

Etter flere års trøbbel rundt produksjonen av nye tankfly for det amerikanske flyvåpen, var tiden for leveranse av det første flyet kommet 25. januar 2019.

KC-46 Pegasus er utviklet fra Boeings egen 767 og er de nye tankflyene som skal benyttes av det amerikanske luftforsvaret og skal erstatte blant annet KC-10 og KC-135. Sistnevnte er utviklet fra Boeing 707.

De siste årene har Boeing utført 3800 flytimer med test av KC-46, med leveranse av drivstoff i luften til andre flytyper som A-10, B-52, C-17, KC-10, KC-135, KC-46, F-15E, F-16 og F/A 18.

I første omgang skal USAF få levert 52 fly. Selv om det første er overlevert nå er flyene langt fra ferdige, og vil få tekniske problemer i lengre tid fremover. Det er noe som Boeing fortsatt jobber med å rette opp i.

Det første flyet skulle etter planen ha blitt overlevert i 2011, men forsinkelser i byggingen av flyene og tekniske utfordringer har gjort at det først er i 2019 at det første flyet er levert.

I 2019 skulle USAF ha 18 slike fly i operativ produksjon, noe som ikke har skjedd.

Et KC-46 under produksjon ved Boeings fabrikker på Everett ved Seattle i 2017. Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no

Andre nyheter

Sparket direktør som inngikk avtale om leie av Boeing 777

Hans Olav Nyborg

Første Dreamliner levert til Turkish Airlines

Hans Olav Nyborg

KLM fikk levert første 787-10 – Har 100 års markering som dekor

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer