10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Lion Air-piloter klarte ikke stanse 737 på rullebanen i tide

Flyselskapet Lion Air er på nytt blandet inn i et uhell. Denne gangen var det et Boeing 737-800 som pilotene etter landing på flyplassen i Pontianak,
en by i provinsen Vest-Kalimantan på Borneo i Indonesia, ikke klarte å stanse flyet i tide.

Det endte med at flyet som hadde 182 passasjerer og et mannskap på syv personer endte opp utenfor enden av rullebanen. Det var regn og fuktig rullebane da flyet som ankom fra Jakarta landet på rullebanen.

Flyet endte opp 67 meter utenfor enden på rullebanen hvor hjulene sank ned i den bløte bakken bestående av jord og gress.

Ingen av de ombord kom til skade, flyselskapet holder på med å undersøke flyet for å finne ut om det er skadet på noen måte melder Aviation Herald.

Flyet, PK-LPS, ble levert helt nytt til selskapet i juni 2018.

Lion Air hadde en alvorlig ulykke med et Boeing 737 MAX 8 fly i 2018. 29. oktober styrtet PK-LQP 13 minutter etter avgang fra flyplassen i Jakarta. 181 passasjerer og mannskapet på åtte omkom.

Dette flyet var levert i august 2018.

Her endte flyet opp utenfor enden av rullebanen – Kart: Google maps

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer