Litauisk flyselskap på innlandsruter i Finnland

Det litauiske flyselskapet Transaviabaltika er innleid av den finske staten til å fly FOT-rute mellom Helsingfors og Nyslott. Finske myndigheter har forhandlet seg ned til en pris på 4500 euro per flyvning, som starter opp fra 4. oktober i år. Selskapet skal benytte en Jetstream 32 med plass til 19 passasjerer på ruten.

Transaviabaltika har undertegnet en avtale som har en varighet på tre år med den finske staten, melder Kommunikationsverket Traficom i en pressemelding skriver HBL.fi.

Nyslott lufthavn har hatt ett års pause i alle flytrafikk under pandemien, nå sier ledelsen ved flyplassen at det er gledelig at det nå blir flyvninger igjen året rundt.

Nyslott er en by og kommune i landskapet Södra Savolax i Finland.Ruten tar rundt en time å fly.

Det litauiske flyselskapet har sin hovedbase i Kaunas og måtte i mai i år legge ned sin rute mellom Vilnius og Minsk da EU innførte flyforbud over Hviterussland. Selskapet har hatt ledig kapasitet som nå er på vei til Finland.

Det danske flyselskapet DAT, svenske Amapola og estlandske Nyxair var de andre selskapene som søkte om å få fly den aktuelle ruten for finske myndigheter.

ANNONSE
Forrige artikkel900.000 passasjerer på Keflavik
Neste artikkel(+) Avslo bud for å kjøpe flyselskapet