London Heathrow må redusere avgiftene

Foto: BAA

Den britiske hovedflyplassen London Heathrow må redusere passasjeravgiften ved flyplassen heter det i en ny avgjørelse fra det britiske konkurransetilsynet Competition and Markets Authority (CMA).

Kravet kommer som følger av at det britiske luftfartstilsynet UK Civil Aviation Authority (CAA) i sommer ba ledelsen ved flyplassen om å redusere avgiften som er på 31,57 britiske pund per passasjer for flyselskapene. CAA mente at nivået bør ligge på 25,43 britiske pund som avgift per passasjer frem til utgangen av 2026.

Ledelsen i BAA som drifter flyplassen har ønsket å ytterligere øke denne avgiften opp til 40 britiske pund per passasjer fra 2024. Flyselskapene British Airways, amerikanske Delta Air Lines og britiske Virgin Atlantic har alle kjørt store kampanjer mot myndigheten for å få avgiften ned til under 20 pund per passasjer.

I september klaget så luftfartstilsynet den høye avgiften og planlagte økningen inn for britiske konkurransemyndigheter som denne uken kom med sin avgjørelse i saken.

-Etter å ha vurdert saken fant vi ut at CAA sak om avgifter på Heathrow stort sett er riktig å finne den rette balansen mellom å sikre at prisene for passasjerer ikke er for høye og å oppmuntre investorer til å opprettholde og forbedre flyplassen over tid, sier Kirstin Baker, leder av gruppen som tar avgjørelsene i saken hos CMA til BBC.

En talsperson for Heathrow beskrev resultatet som “skuffende”, men sa at de ville strebe etter å levere for kundene sine. De sa at Luftfartstilsynet må ta mer hensyn til kundenes synspunkter slik at flyplassen kan forbedre opplevelsen for passasjerer og ikke bare muliggjøre høyere fortjeneste for flyselskapene. 

ANNONSE
Forrige artikkelSlik skal nye Air India Express se ut
Neste artikkelInngår interline-avtale med SAS og Icelandair