12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

London: Siste uke med Boeing 767 hos British Airways

Det britiske flyselskapet British Airways sier denne uken farvel til sin siste Boeing 767. En flytype flyselskapet har benyttet de siste 20 årene.

Totalt har flyselskapet operert rundt 31 Boeing 767, flest i 300 varianten, og noen få i 200 varianten. Den 4. og 7. november i år ble to av de fem siste flyene fløyet  til Nederland for å klargjøres for lagring i påvente av enten salg eller at de skal hugges opp.

De tre siste flyene følger etter nå de nærmeste dagene, for så er perioden med Boeing 767 slutt i British Airways.

Selskapet har også fløyet en rekke av sine Boeing 767 til et lagringsopphold på den britiske militærbasen St. Athan.

Så langt har flyselskapet valgt ikke å gjøre noe spesielt ut av at 767 forsvinner fra flåten, men lar det forbigå i stillhet. Flyselskapet har blant annet benyttet 767 på rute mellom London og Amsterdam samt til Madrid. Nå er det Airbus A320 og Airbus A321 som tar over rollen på selskapets ruter der 767 har blitt benyttet i Europa.

 

 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer