Hangar.no
Foto: Hangar.no
Internasjonalt

London Stansted innfører midlertidig overnattingsforbud

Flyplassen London Stansted er en flyplass hvor store mengder reisende ofte sover på benker og gulv om natten, i påvente av første fly ut om morgenen. Nå innfører flyplassen midlertidig forbud mot å overnatte på flyplassen.

Årsaken er at store deler av fellesområdene i terminalene på flyplassen skal bygges om. Fra 11. juni er det derfor innført forbud mot å overnatte, og flyplassen blir stengt for publikum mellom midnatt og 02.00. Det er i perioder at flyplassen vil holde stengt i dette tidsrommet skriver Hertfordshire Mercury. 

Fredag gikk flyplassen ut med en henstilling til publikum om ikke å ankomme flyplassen mer enn tre timer før avgang. Det vil ikke bli opplyst på forhånd hvilke netter terminalene stenger ved midnatt.

Ledelsen ved flyplassen skriver i en Twittermelding at det også er umulig å ha passasjerer liggende å sove i terminalene når det skal jobbes med å bytte ut vegger, takelementer og interiør på flyplassen.

I sosiale medier har det nærmest haglet med både kritikk og spørsmål fra reisende, som mener det er dårlig gjort mot reisende å stenge flyplassen. London Stansted har stor trafikk med lavkostselskaper, og reisende i yngre aldersgrupper velger ofte å overnatte på gulvet eller på en benk i terminalene før en avgang tidelig på morgenen neste dag.

Stansted-flyplassen skal gjennomgå en total oppgradering til en prislapp på 600 millioner britiske pund. I løpet av de neste fem årene skal alle terminalene oppgraderes, pusses opp og fasilitetene  bli langt bedre enn dagens tilbud.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia