Hangar.no
Condor

LOT-oppkjøp av Condor blir trolig skrotet – Tyske myndigheter vurderer oppkjøp

Det var det polske flyselskapet LOT som i utgangspunktet skulle være redningen for det tyske selskapet Condor, etter konkursen i moderselskapet Thomas Cook. Men nå kan hele avtalen om oppkjøp se ut til å bli skrotet i følge nyhetsbyrået Reuters.

Dermed har tyske myndigheter startet en prosess for å se på muligheten for et oppkjøp av selskapet på statlige hender. LOT skulle betale 300 millioner euro for det tyske flyselskapet, en avtale som ble annonsert i januar i år. Koronakrisen har derimot gjort at det polske flyselskapet har fått andre ting å tenke på, enn oppkjøp av et selskap som desperat trenger nye eiere.

I følge Reuter skal en kilde i LOT ha bekreftet at det polske selskapet har problemer rundt finansieringen av kjøpet. Ingen avgjørelse om kansellering av kjøpet skal være tatt, men det er lite trolig at det blir noen handel.

Tyske myndigheter sier at det er et alternativ at den tyske stat kjøper selskapet, men kun for å ha eierskap en kort periode, og for å redde flyselskapet fra konkurs.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer