Condor

Det var det polske flyselskapet LOT som i utgangspunktet skulle være redningen for det tyske selskapet Condor, etter konkursen i moderselskapet Thomas Cook. Men nå kan hele avtalen om oppkjøp se ut til å bli skrotet i følge nyhetsbyrået Reuters.

Dermed har tyske myndigheter startet en prosess for å se på muligheten for et oppkjøp av selskapet på statlige hender. LOT skulle betale 300 millioner euro for det tyske flyselskapet, en avtale som ble annonsert i januar i år. Koronakrisen har derimot gjort at det polske flyselskapet har fått andre ting å tenke på, enn oppkjøp av et selskap som desperat trenger nye eiere.

I følge Reuter skal en kilde i LOT ha bekreftet at det polske selskapet har problemer rundt finansieringen av kjøpet. Ingen avgjørelse om kansellering av kjøpet skal være tatt, men det er lite trolig at det blir noen handel.

Tyske myndigheter sier at det er et alternativ at den tyske stat kjøper selskapet, men kun for å ha eierskap en kort periode, og for å redde flyselskapet fra konkurs.

ANNONSE
Forrige artikkelFaser ut 148 fly nå mens de står på bakken
Neste artikkelBritish Airways: 36.000 ansatte permittert