9.3 C
Oslo
08/07/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Lufthansa aktiverer halvparten av sine fly denne sommeren

Det tyske selskapet Lufthansa velger å aktivere hele 390 fly for denne sommersesongen. Det er litt i overkant av selskapets nå 660 fly totalt.

Før koronakrisen traff flyselskapene og bransjen hadde det tyske selskapet 760 fly i flåten melder Flight Global. Med flere Airbus A340 og A380 i tillegg til A320 og A321 som skal ut permanent, gjenstår totalt 660 fly, som skal være operative innen 2023.

Lufthansa vil operere 40 prosent av sin normale rutevirksomhet gjennom sommeren, ved overgang til høsten og vintersesongen vil tallet ha steget til 90 prosent på kort- og mellomdistanseruter. På langdistanseruter vil tallet ligge på 70 prosent av det normale innen utgangen av oktober.

Selskapets lavkostarm, Eurowings planlegger å ha rundt 80 prosent av normal drift gjennom denne sommeren.

Andre nyheter

Air France kutter 7500 stillinger – Inkludert 1000 i HOP!

Hans Olav Nyborg

EU godkjenner statlig økonomisk hjelp til airBaltic

Hans Olav Nyborg

Flyplass fikk ny gratis Lamborghini som følgebil

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer