10.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Lufthansa avgjør mulig 787 kjøp i første kvartal av 2019

Det tyske flyselskapet Lufthansa har valgt å innlede forhandlinger med både Airbus og Boeing når nye langdistansefly skal på ordreblokka. Flyselskapets direktør kunne i et intervju med AirlineRatings fortelle at det ikke er fremmed for Lufthansa å velge Boeings 787 fremfor Airbus A350.

Det til tross for at selskapet er i full gang med å få sine bestillinger på Airbus A350, så langt er 12 slike fly levert. For Lufthansa er selvsagt utspillet et ledd i en forhandling med flyprodusentene og det å få best mulig pris på nye fly.

Lufthansa har vært en solid kunde for både Boeing og for Airbus. Ledelsen og direktøren sier at både 350 fra Airbus og Boeings 787 kan fungerer i selskapets flåte, men ikke fra samme hub eller base. Hver av flytypene er perfekte til sitt bruk hevder direktøren.

Boeing skal levere 20 Boeing 777-9 til Lufthansa de neste årene, men samtidig har også flyselskapet opsjon på å bestille flere Airbus A350. Hvilket fly og type selskapet går for vil bli klart i løpet av første kvartal 2019.

 

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer