Lufthansa bekrefter oppstarten av nytt flyselskap i 2024

Lufthansa bekrefter nå i en pressemelding at selskapets nyetablerte datterselskap med navnet City Airlines vil starte flyvninger sommeren 2024. Datterselskapet ble startet opp i fjor og mottok Air Operator Certificate (AOC)-lisens fra de tyske luftfartsmyndigheten i juni i år. 

Selskapet skal operere sine flyvninger fra knutepunktene München og Frankfurt og dermed også tilby feederflyvninger for Lufthansa. City Airlines vil operere sammen med Lufthansa CityLine og samarbeide om ruter og fly. 

-Med City Airlines ønsker vi å skape muligheter for de kommende tiårene og sikre bærekraftige arbeidsplasser i Tyskland. Dette er den eneste måten for oss å vokse og bærekraftig styrke knutepunktene i München og Frankfurt, sier Jens Fehlinger, administrerende direktør i City Airlines.

I følge Lufthansa er rekruttering av operativt personale noe som starter i november i år, og har som mål å få på plass piloter og kabinansatte som trengs for oppstarten. Selskapet skriver at den konkurransedyktige styrkingen av kortdistanse-nettverket er avgjørende for markedsposisjonen til Lufthansa som gruppe og for den planlagte veksten av langdistansesegmentet i det tyske markedet.

For å posisjonere City Airlines på lang sikt vurderes også å hente inn engelsktalende piloter fra utlandet i rekrutteringsprosessen til å fly selskapets fly. Søkere med tidligere erfaring vil bli foretrukket ved ansettelse heter det. 

City Airlines vil starte operasjoner med Airbus A319-fly, men Lufthansa vurderer for tiden også muligheten for å bruke Airbus A220- eller Embraer-fly.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing kryper til korset – Nedjusterer antall leveranser av MAX-fly i år
Neste artikkelSAS-underskuddet øker