2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Lufthansa: Blokkerer siste seterad i nye Airbus A320neo

Det tyske flyselskapet Lufthansa har valgt å blokkere den siste raden med seter i kabinen på sine nye Airbus A320neo. Det kommer som en følge av at European Air Traffic Control Authority EASA kom nylig ut med en sikkerhetsanbefaling på at tyngdepunktet for A320neo bør flyttes lengre fremover i flytypen. Dette når flyet er fullt av passasjerer.

Det er ukontrollerbar vibrering i A320neos motorer som gjør at motorene får problemer med å fungerer optimalt som gjør at EASA har gått ut med sikkerhetsanbefalingen.

Ved å blokkere den bakerste raden i flyet for passasjerer, flyttes tyngdepunktet fremover når flyet er fullt. Dermed har EASA funnet ut at vibreringen i motorene blir delvis borte.

-Som et ad hoc-tiltak vil Lufthansa blokkere den siste raden med A320neo i en periode fremover. Vi håper Airbus finner en løsning på problemet raskt, slik at vi kan benytte setene igjen, sier en talsmann for Lufthansa til avisen Spiegel i Tyskland.

Airbus sier at selskapet håper å løse problemet gjennom en programvareoppdatering.

A320neo har totalt 180 seter. Lufthansa-gruppen har for tiden 20 av disse flyene i drift.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer