Datterselskapet til Lufthansa, City Airlines starter i dag salget av billetter, fra juni skal selskapet overta flere ruter som skal opereres for moderselskapet.

Som det nyeste flyselskapet i Lufthansa Group, vil Lufthansa City Airlines starte sine flyoperasjoner 26. juni 2024 med den første flyvningen fra München til Birmingham. 

Det unge flyselskapet tar av med fly fra A320-familien. Moderselskapet har valgt å bestille 40 splitter nye fly av typen Airbus A220-300-typen og ytterligere 20 fly i opsjoner. Etter hvert som flåten vokser, vil Lufthansa City Airlines legge til flere destinasjoner i Europa til nettverket og gradvis utvide det.

I dag har selskapet kun tre Airbus A319-100 fly i flåten. Alle de tre flyene er overført fra Lufthansas egen flåte. De to første flyene som utgjorde flåten da selskapet søkte AOC-lisens er allerede tilbakeført til Lufthansa.

City Airlines skal fly en lang rekke ruter for moderselskapet, blant annet skal Oslo-ruten fra München overtas og opereres med Airbus A319 og etterhvert A220 som Hangar.no skrev om i høst.

Fra og med i dag 24. april 2024 vil passasjerer kunne bestille billettene sine på feedertjenester for Lufthansa så vel som for direkteflyvninger mellom München og en rekke destinasjoner. Det vil da også være mulig å bestille de tilbudte rutene under flynummer med den nye flyselskapskoden «VL» via de kjente salgskanalene hos Lufthansa Group, heter det i en pressemelding.

ANNONSE
Forrige artikkelKlare for charterflyvninger til Tromsø i sommer
Neste artikkelAirbus leder med det dobbelte på Boeing i asiatisk marked