14.2 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Carsten Spohr - Foto: Lufthansa

Lufthansa direktør: Ingen tegn til «flyskam» eller noen «Greta»-effekt

Direktør for Lufthansa, Carsten Spohr er klar og tydelig på at flyskam og «Greta»-effekten, som herjer i Sverige, overhode ikke viser noen effekt i Europa ellers. I 2019 har Lufthansa og flyselskapene under det tyske konsernet opplevd en passasjerøkning på 4 prosent.

For selskapene er det en rekordøkning på ett år.

-På nåværende tidspunkt ser vi ingen tegn på at folk velger å redusere flyvningen sin. Faktisk så ser våre tall ut til å gi det motsatte bildet, flere og flere flyr, sier direktøren til et intervju i den tyske avisen Sonntag søndag.

Flere medier i Europa har snappet opp og rapportert om den svenske flyskammen, og flere av de store flyselskapene har blitt spurt av journalister om effekten sees også her. Både British Airways, Lufthansa og flere andre selskap har i tur og orden denne sommeren gitt et klart bilde av at flere og flere flyr i Europa.

Lufthansa-direktøren sier i intervjuet at det internasjonale energibyrået IEA ( International Energy Agency  ) har publisert sine siste tall for flytrafikken verden over, som viser at utslippet fra flytrafikken er på 2,8 prosent i menneskeskapt karbondioksid.

-Vi har nok ikke vært flinke nok til å forsvare og viser frem at flytrafikk har en positiv effekt på verden generelt. Ikke bare skaper den hundretusener av arbeidsplasser verden over, flytrafikken forbinder kontinenter og land også verden over. I tillegg er flere lands økonomier helt avhengig av flytrafikk, vi skal heller ikke glemme at bransjen har redusert CO2 utslippene per passasjer dramatisk mye de siste årene med ny teknologi, legger Spohr til i intervjuet.

Det Lufthansa-direktøren peker på som et problem for utslipp er lavkostselskapene som tilbyr flybilletter for under hundrelappen, det burde det være forbud mot mener han.

Andre nyheter

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Steffen Sundt

Trosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen

Hans Olav Nyborg

Det er faktisk ikke sikkert at nedgangen i flyvning i Sverige skyldes flyskam!

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer