Airbus

Det tyske selskapet Lufthansa går mot å velge å ikke ta i mot samtlige 80 fly det har forpliktet seg til de neste to årene. Da selskapet skulle ta i mot statlig støtte fra tyske myndigheter, ble det satt en begrensning på maks 80 nye fly inn i flåten, frem til 2023.

Dette satte sinnet i kok hos flyprodusenten Airbus, som etter planen skulle levere 156 nye fly i denne perioden. Airbus har presset på for at Lufthansa skal ta samtlige fly i mot, men myndigheten satte taket på maks 80 fly. Nå ser det ut for at det blir færre fly enn disse 80 også.

Lufthansa-gruppen vil prioritere å få tilbakebetalt den statlige støtten som det har fått i forbindelse med krisen rundt koronaviruset, fremfor å betale for nye fly inn i flåten heter det.

I følge Executive Traveller skal Lufthansa totalt motta 198 nye fly i årene fremover, 156 av disse fra Airbus.

Bestillingene hos Airbus består av både Airbus A350 og A320neo-familien. Hvor mange fly selskapet vil ta i mot er ikke klart enda.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no