Hangar.no
Airbus

Lufthansa dumper leveranse av nye fly til fordel for tilbakebetaling av statstøtte

Det tyske selskapet Lufthansa går mot å velge å ikke ta i mot samtlige 80 fly det har forpliktet seg til de neste to årene. Da selskapet skulle ta i mot statlig støtte fra tyske myndigheter, ble det satt en begrensning på maks 80 nye fly inn i flåten, frem til 2023.

Dette satte sinnet i kok hos flyprodusenten Airbus, som etter planen skulle levere 156 nye fly i denne perioden. Airbus har presset på for at Lufthansa skal ta samtlige fly i mot, men myndigheten satte taket på maks 80 fly. Nå ser det ut for at det blir færre fly enn disse 80 også.

Lufthansa-gruppen vil prioritere å få tilbakebetalt den statlige støtten som det har fått i forbindelse med krisen rundt koronaviruset, fremfor å betale for nye fly inn i flåten heter det.

I følge Executive Traveller skal Lufthansa totalt motta 198 nye fly i årene fremover, 156 av disse fra Airbus.

Bestillingene hos Airbus består av både Airbus A350 og A320neo-familien. Hvor mange fly selskapet vil ta i mot er ikke klart enda.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer