Foto: Hans O. Nyborg

Det tyske flyselskapet Lufthansa og Lufthansa-gruppen får i prinsipp overlevert ett ny fly hver 14-dag de neste ti årene.

Det er konsernsjef Carsten Spohr som kunne fortelle dette under en dåpsseremoni for Lufthansas første Airbus A321neo-fly i Düsseldorf i dag.

Spohr kunne fortelle til fremmøtt presse at konsernet vil fortsette å investere i konsernflåtene for å erstatte eldre fly med nye og drivstoffeffektive jetfly. Lufthansa-gruppen som inkluderer Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings og SWISS har en ordrebok som består av mer enn 220 fly, inkludert Airbus A320neo familiefly, Boeing 787 Dreamlinere, Airbus A350XWB og Boeings kommende 777-9.

Lufthansa døpte den første av 40 Airbus A321neos som selskapet har i bestilling hos den europeiske flyprodusenten Airbus.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no