Hangar.no
Internasjonalt

Lufthansa flyselskapene: Flyr flere ruter 8. mars med kun kvinner i mannskapet

Flyselskapet Brussels Airlines og de andre i Lufthansa-gruppen ønsker å sette fokus på kvinnedagen 8. mars og flyr tre ruter med bare kvinner som mannskap. Først ut er Brussels Airlines ruten mellom Brussel og Berlin, deretter følger rutene til Accra og Abidjan.

Lufthansa-gruppen gjør det samme med sine flyselskap Swiss, Austrian, Eurowings og hovedselskapet Lufthansa. Flyselskapene håper på denne å sette fokus på en bedre verden der kvinner og menn er likestilte.

Brussel Airlines har i dag over 10 prosent kvinner i sin pilotstall, det er noe av den høyeste andelen som er i bransjen, det sier også litt om at en lang rekke flyselskap har en stor jobb å gjøre for å jevne ut forskjellene mellom kjønn i en ellers ganske mannsdominert bransje skriver Lufthansa i en pressemelding.

Brussels Airlines har totalt 51,6 prosent kvinner ansatt i sitt selskap. Det inkluderer alt fra regnskap til vedlikehold, piloter, kabinansatte og ledelse. Nå får også flyselskapet sin første kvinnelige direktør når Christina Foerster blir den første kvinnen til å lede et Lufthansa-selskap.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia