10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Lufthansa flytter A380-fly til München – Misfornøyde med Fraport

Det tyske flyselskapet Lufthansa har valgt å flytte flere av sine Airbus A380 fra Frankfurt og over til flyplassen i München. Dermed er flåten med kjempeflyene til selskapet delt i to mellom de to flyplassene.

Lufthansa er svært misfornøyde med måten driftsselskapet bak flyplassen i Frankfurt, Fraport, fraskriver seg sitt ansvar rundt å holde terminalene løpende oppdatert i forhold til dagens marked.

I lengre tid har det vært en uenighet mellom flyselskapet og flyplassen, ettersom terminalen som i 2006 og 2007 ble bygget om for å kunne ta imot Airbus A380 når disse ble levert til Lufthansa, ikke er blitt oppdatert eller pusset opp siden den gang.

Fraport bygget om en hel fløy i en av terminalene slik at denne skulle passe til å kunne ta i mot fire Airbus A380 og tre Airbus A340 eller Boeing 777 fra Lufthansa. Nå mener flyselskapet at fasilitetene ved denne terminalen er utdaterte og burde ha blitt oppgradert for lenge siden.

Ettersom Fraport ikke setter av nødvendinge midler for formålet velger selskapet å flytte på de store flyene til München, der en ny og tiltalene terminal står klar til å ta i mot flyene.

I følge Aviation News Online som melder dette har også Lufthansa inngått en avtale med Airbus om å levere tilbake seks Airbus A380 i årene fra 2021 til 2023, når nye Airbus A350 og Boeing 777-9 leveres fra Airbus og Boeing til selskapet.

Trolig vil hele flåten med Airbus A380 være faset ut fra Lufthansa innen 2026.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer