Det tyske flyselskapet Lufthansa har inngått avtale med Aerocircular om å få hugget opp 15 Airbus-fly. Det er 15 fly av typen Airbus A320-200 som nå skal møte gravemaskinene til det belgiske selskapet.

Det første flyet er allerede tatt ut av trafikk og sendt for opphugging, et fly som er 29 år gammelt og hadde passert 67.500 flytimer. Flyet var sist operert av Eurowings for Lufthansa skriver Ch-Aviation.

Avtalen med det belgiske selskapet går ut på å plukke brukbare deler av flyene og gjøre et forsøk på å selge dette gjennom offisielle kanaler, mens resten av flyene hugges opp. Det neste flyet skal sendes til huggern i oktober i år, deretter går det slag i slag ut over vinteren og våren til 15 av flyene i flåten har kommet til sin ende.

Lufthansa fikk sitt første A320-200 levert i 1989. Fortsatt flyr flere av de første flyene i tjeneste for selskapet. Blant annet D-AIPB som har tjenestegjort i 30 år når det nå kommer til oktober.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleIndia vil teste 737 MAX selv – Når FAA har godkjent flyene i USA
Next articleTravolta må utsette siste flyvning med unik Boeing 707 – Skulle doneres til museum