12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Lufthansa: Har inngått avtale om å hugge opp 15 Airbus-fly

Det tyske flyselskapet Lufthansa har inngått avtale med Aerocircular om å få hugget opp 15 Airbus-fly. Det er 15 fly av typen Airbus A320-200 som nå skal møte gravemaskinene til det belgiske selskapet.

Det første flyet er allerede tatt ut av trafikk og sendt for opphugging, et fly som er 29 år gammelt og hadde passert 67.500 flytimer. Flyet var sist operert av Eurowings for Lufthansa skriver Ch-Aviation.

Avtalen med det belgiske selskapet går ut på å plukke brukbare deler av flyene og gjøre et forsøk på å selge dette gjennom offisielle kanaler, mens resten av flyene hugges opp. Det neste flyet skal sendes til huggern i oktober i år, deretter går det slag i slag ut over vinteren og våren til 15 av flyene i flåten har kommet til sin ende.

Lufthansa fikk sitt første A320-200 levert i 1989. Fortsatt flyr flere av de første flyene i tjeneste for selskapet. Blant annet D-AIPB som har tjenestegjort i 30 år når det nå kommer til oktober.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer