Hangar.no

Lufthansa kan kvitte seg med fraktflåte

Lufthansa avventer nå en avgjørelse av byretten i Leipzig den 4. april hvor endelig beslutning om et fortsatt nattforbud for flyvninger ved Frankfurt flyplass kan bli endelig.

I følge Airwise har Lufthansa nå signalisert at de i såfall kan komme til å gi opp sin flåte med 18 MD-11 fraktfly.

Retten innførte i 2011 forbud mot nattflyvninger ved Frankfurt internasjonale flyplass mellom 22.00 og 05.00. Nå skal saken opp for retten på nytt og blir forbudet stående betyr det trolig kroken på døren for selskapets fraktflåte.

Det tyske flyselskapet mener det taper rundt 40 millioner euro i inntekter i året hvis forbudet blir stående. Salget på rundt 100 millioner euro står også i fare.

Rundt halvparten av Lufthansa Cargos frakt går i dag med flåten av MD-11, mens den andre halvdelene går med passasjerflyene til selskapet.

Andre nyheter

Thai Cargo startet opp i Amsterdam

Hans Olav Nyborg

Russisk forsvar skal bruke sivile AN-124

Hans Olav Nyborg

FedEx øker i Nord-Europa

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer