Lufthansa kansellerer 34.000 flyvninger

Foto: Hans Olav Nyborg

Det tyske flyselskapet Lufthansa planlegger å kansellere rundt 34.000 flyvninger som er planlagt denne sommersesongen, på grunn av mangel på personell.

Det er første og fremst flyvninger fra Frankfurt og München som blir berørt, og selskapet bekreftet at et stort antall flyvninger vil bli kuttet ut, melder SchengenVisaInfo.com.

-Med erfaringene fra den siste sommeren ble det allerede i fjor besluttet å kontinuerlig gjennomgå ytelsen til det overordnede systemet sammen med alle partnere. Foreløpig er de personellmessige flaskehalsene i industrien i hele Europa ennå ikke fullstendig overvunnet, og i mange tilfeller pågår opplæring av nyansatte kolleger fortsatt. Av denne grunn er et større antall flyreiser for sommermånedene nå kansellert for å være ute i god tid. Dette vil gjøre det mulig for våre passasjerer å justere sine reiseplaner i tråd med alternativene som tilbys av Lufthansa, sier en talsmann for selskapet i en pressemelding.

Ruter med det største antallet flyreduksjoner er i Europa og inkluderer Frankfurt og Berlin, Luxembourg, London Heathrow, Dresden, Milano, Hamburg og Katowice i Polen, samt München og Leipzig, Dresden, Brussel og Stuttgart. Det er varierende grad av hvor omfattende reduksjonen av frekvenser er melder selskapet, alt fra en nedgang på 70 prosent for Katowice til en nedgang på 10 prosent for Hamburg. 

For USA-baserte flyvninger er reduksjonene planlagt å være minimale, og de fleste ruter og frekvenser forblir intakte. Fire flyvninger mellom München og New Yorks John F. Kennedy flyplass er kuttet sammenlignet med 88 som fortsatt går som planlagt.

ANNONSE
Forrige artikkelLeaser åtte 737-8 MAX frem til ny versjon er klar
Neste artikkelSchiphol nekter å følge myndighetenes pålegg om kutt