Hangar.no

Lufthansa kansellerer opsjon for Boeing 777X

Det tyske flyselskapet Lufthansa har valgt å kansellere en opsjonsavtale på kjøp av den nye Boeing 777X. Det er ikke ofte en slik avtale gjøre offentlig som kansellert, men selskapet har bekreftet dette nå er tilfelle.

Det er en opsjonsavtale med Boeing på 14 ekstra Boeing 777X, som nå er kansellert. Avtalen ble inngått for seks år siden da selskapet la inn sin bestilling på den nye Boeing 777X. Flyprodusenten Boeing lister fortsatt Boeings 14 fly som opsjon.

Lufthansa skal fortsatt få levert sine 20 Boeing 777X som er firm-order, altså endelig kjøp. Årsaken til at opsjonen er kansellert oppgir selskapet til nettstedet BNN Bloomberg er fordi tiden nå er kommet for å tenke nytt i forhold til selskapets flåte. Det er også mye som tyder på at med selskapets Dreamliner-bestilling i mars i år, vil Boeings 777X muligens bli for stor for enkelte av de planlagte rutene, der 787 skal settes i i stedet for 777X.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer