-4.1 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no

Lufthansa lanserer nytt flyselskap for fritidsreiser

Midt opp i krisen flybransjen gjennomgår, har det tyske konsernet Lufthansa bestemt seg for å lansere ett nytt flyselskap. Selskapet går under navnet «Ocean» og det skal i følge FlightGlobal ha blitt søkt om en egen AOC-lisens i Tyskland for det nye konseptet.

Lufthansa vil basere selskapet på ett av sine andre datterselskap, «Edelweiss» som driftes gjennom Swiss i Sveits. Edelweiss flyr til typiske turistdestinasjoner med en flåte bestående av Airbus A320, A330 og A340-fly.

Planene kommer etter at Lufthansa og Turkish Airlines i juni valgte å legge ned samarbeidsprosjektet SunExpress Germany, som fløy for selskapene til typiske turistdestinasjoner. I tillegg har Lufthansa-gruppen lagt ned datterselskapet Germanwings.

Ocean skal fly fra Frankfurt og Munchen til typiske destinasjoner for turisme i Europa og langruter til Sør-Amerika og Asia. Det er ventet at selskapet er i gang å fly i løpet av 2021 til 2022 sesongen. Ocean skal ikke fly under sitt eget navn, men med fly som bærer Lufthansa-navnet.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer