Midt opp i krisen flybransjen gjennomgår, har det tyske konsernet Lufthansa bestemt seg for å lansere ett nytt flyselskap. Selskapet går under navnet “Ocean” og det skal i følge FlightGlobal ha blitt søkt om en egen AOC-lisens i Tyskland for det nye konseptet.

Lufthansa vil basere selskapet på ett av sine andre datterselskap, “Edelweiss” som driftes gjennom Swiss i Sveits. Edelweiss flyr til typiske turistdestinasjoner med en flåte bestående av Airbus A320, A330 og A340-fly.

Planene kommer etter at Lufthansa og Turkish Airlines i juni valgte å legge ned samarbeidsprosjektet SunExpress Germany, som fløy for selskapene til typiske turistdestinasjoner. I tillegg har Lufthansa-gruppen lagt ned datterselskapet Germanwings.

Ocean skal fly fra Frankfurt og Munchen til typiske destinasjoner for turisme i Europa og langruter til Sør-Amerika og Asia. Det er ventet at selskapet er i gang å fly i løpet av 2021 til 2022 sesongen. Ocean skal ikke fly under sitt eget navn, men med fly som bærer Lufthansa-navnet.

ANNONSE
Forrige artikkelHva skjedde med Norwegians MD-80-fly?
Neste artikkelEndelig kommer ny versjon av Microsofts Flight Simulator!