Det tyske konsernet Lufthansa og det fransk-nederlandske Air France/KLM har begge kastet seg inn i kampen om å få kjøpe opp boet etter det konkursrammede britiske flyselskapet Flybe.

I følge avisen The Telegraph skal begge selskapene være svært interessert i å kjøpe boet for å få tilgang til syv par med landings- og avgangstider på London Heathrow, og fem par av det samme på Amsterdam Schiphol.

Flybe gikk konkurs i januar i år, for andre gang på fire år. Selskapet opererte flyvninger i Storbritannia og til Amsterdam og Belfast.

I følge avisen haster det å få solgt boet, før konkursen er gjennomført, og avgangstidene faller tilbake til de respektive flyplassene. Det er svært begrenset med tilgang på nye slots både på London Heathrow og på Amsterdam Schiphol, derfor er de som Flybe benyttet noe som er gull verdt for flyselskap som ønsker å ekspandere.

De to selskapene har begge startet samtaler med bostyrer om et potensielt oppkjøp av boet. Ingen av de to selskapene ønsker å kommentere saken overfor avisen.

Både Lufthansa og Air France/KLM har kjempet mot hverandre for å få kjøpt det italienske flyselskapet ITA Airways, der Lufthansa har trukket det lengste strået, nå spørs det hvem som vinner kampen om det regionale flyselskapet i Storbritannia.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian-fly mellomlandet på Kastrup – Fryktet 30 fotballer i lasterommet
Neste artikkelNorwegian med 1,1 millioner reisen i januar