Lufthansa overfører Airbus A319 til nytt selskap

Foto: Hans Olav Nyborg

Lufthansa-gruppen har valgt å overføre flere av sine Airbus A319 til det nye selskapet Lufthansa City Airlines, som skal ha premiere i løpet av 2024. Det er meningen at det nye selskapet skal operere enten Airbus A220 eller Embraer E2-fly, og vil få rundt 40 fly av en av disse typene.

I følge den tyske nettsiden aeroTelegraph vil det også bli hentet inn mellom 30 og 40 fly av enten Airbus A320neo eller Boeing 737 MAX som skal danne resten av flåten på totalt 80 fly for City Airlines.

Det nye flyselskapet skal operere flyvninger fra Frankfurt og München ut til destinasjoner i Europa, og ta over en stor andel av de typiske europeiske flyvningene moderselskapet selv har utført, eller de mange datterselskapene som har eller ligger under Lufthansa-gruppen.

Det tyske konsernet har 33 Airbus A320neo og 17 Airbus A321neo i bestilling hos Airbus, fly som trolig også vil bli fordelt med flere eksemplar til City Airlines.

Det er direktør i Lufthansa Carsten Spohr som under et pressemøte denne uken uttalte at City Airlines får enten NEO eller MAX-fly. Det overrasker flere at 737 MAX blir trukket frem ettersom det er flere år siden Lufthansa kvittet seg med den siste Boeing 737-maskinen og satset på Airbus-neo serien.

Utspillet kan være et ledd i forhandlinger med Airbus som skal presse prisen på nye fly.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor snur – henter tilbake bagasjetrallene på Oslo lufthavn
Neste artikkelHar mottatt 11.000 kroner hver etter landing på et jorde