Lufthansa-selskap åpner rute mellom Tyskland og Alta

Discover Airlines og Avinor har gleden av å kunngjøre åpningen av en ny direkterute fra Frankfurt til Alta. Denne vinterruten åpner dørene for et nytt kapittel i nordnorsk turisme.

– Alta fortjener bedre tilgjengelighet mot viktige markeder for det lokale reiselivet, sier Martin Langaas, ruteutviklingssjef i Avinor. – Når vi nå kan presentere den første flyruten dedikert for utlandsturisme inn til Alta, så åpner vi opp for et helt nytt reiselivseventyr for hele Finnmark.

Etableringen av den nye direkteruten mellom Frankfurt og Alta er historisk: det er den første direkte ruteflyforbindelsen mellom Europa og Finnmark. Jomfruturen blir 19. desember 2024. Ruten er rettet mot ferie- og fritidsreisende fra Tyskland, Italia og flere andre land på kontinentet.

– Vi er glade for å utvide ruteporteføljen vår til å inkludere Alta og tilby den eneste direkteforbindelsen fra Tyskland fra vinteren 2024, sier Helmut Wölfel, kommersiell direktør i Discover Airlines. – Sammen med Harstad/Narvik lufthavn Evenes, som vi kun flyr til om sommeren, blir dette vår andre destinasjon i Norge. – Dette gjenspeiler regionens popularitet, spesielt blant reisende fra Tyskland, legger Wölfel til.

En ny æra for Finnmark
Den nye ruten fra Frankfurt til Alta er ikke bare en opprusting av rutetilbudet; det er en anerkjennelse av Alta og Finnmarks unike tiltrekningskraft og potensial i reiselivsmarkedet. – Opprettelse av denne direkteruta med Discover Airlines er en stor milepæl for reiselivsnæringen i Altaregionen, og for hele lokalsamfunnet, fastslår reiselivssjef i Visit Alta Katja Pettersen. – Tilgjengelighet har alltid vært en stor utfordring og et hinder for ytterligere utvikling i vår næring, men denne nye ruten er en “gamechanger”.
Discover Airlines bringer Europa nærmere Alta og Alta nærmere den store verden, jubler reiselivssjefen. Hun gleder seg over at ekte arktiske opplevelser blir mer tilgjengelig for utenlandske gjester – allerede neste vinter.

Samarbeid som bærer frukter
Avinor og Visit Alta har jobbet hånd i hånd for å starte opp denne ruten, og samarbeidethar vært avgjørende. – Vi har en tydelig strategi om å samarbeide med destinasjonsselskapene for å kunne realisere nye flyruter, forklarer ruteutviklingssjef i Avinor Martin Langaas. Kraften som ligger i at vi sammen med destinasjonsselskapene jobber frem realistiske ruteforslag og står sammen i innsalget mot flyselskapene, er en forutsetning for å lykkes.

To ukentlige rundturer
Discover Airlines vil operere ruten med to ukentlige avganger i hver retning gjennom vintersesongen 2024/25. Flyvningene vil finne sted på torsdager og søndager, med avgang fra Frankfurt kl. 09:05 og ankomst i Alta kl. 12:40. Returflygningene fra Alta vil ta av kl. 13:25 og lande i Frankfurt kl. 16:50. Flytiden er estimert til 3 timer og 35 minutter fra Frankfurt til Alta, og 3 timer og 25 minutter på returen.

akket være full integrasjon i Lufthansa-nettverket ved knutepunktet i Frankfurt, er det nå enda enklere og mer praktisk for reisende fra hele Europa å reise til Alta.

– En sømløs bestillingsprosess og forbindelser i Frankfurt utgjør hele forskjellen, sier Helmut Wölfel i Discover Airlines. – Alta er et perfekt tilskudd til vår portefølje for fritidsreiser. 

Fremtidsutsikter
Denne ruten kan være begynnelsen på flere spennende initiativer fra Alta.

– Lokal entusiasme og kraft gir troverdighet og momentum for Avinor inn i vårt samarbeid med flyselskapene. Lykkes vi med denne ruten, har vi mer spennende på gang fra Alta, avslutter Langaas.

ANNONSE
Forrige artikkelFly kolliderte på flyplass både i USA og i Japan
Neste artikkelAuksjon for tysk statsfly i full gang