Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg
Internasjonalt

Lufthansa-selskap forfølges av store økonomiske tap

Lavkostselskapet Eurowings, datterselskap av Lufthansa, må se på at millionene renner ut av kassen. Kanselleringer, forsinkelser og rasende passasjerer har blitt mye av hverdagen for Eurowings.

Bare det siste halve året har selskapet måtte utbetale millioner av euro til passasjerer som får flyreisen forsinket eller kansellert.

Det er et gufs etter konkursen i det tyske flyselskapet Air Berlin, som nærmest spøker i kulissene for Eurowings. Da Lufthansa fikk ta over et stort antall fly etter boet til Air Berlin, skulle 77 fly inn i flåten til lavkostselskapet.

Det har ikke vært en dans på roser, men en evig kamp om å finne nok piloter, kabinansatte, og å få flyene integrert i flåten. I tillegg kom alle de avgangs- og landingsgodkjennelsen som Lufthansa fikk etter Air Berlin, de har ikke Eurowings klart å hverken utnytte eller fylle opp.

I følge den tyske avisen Handelsblatt vil selskapet nå kunne få et økonomisk tap på driften som ligger på rundt 199 millioner euro for årets første seks måneder i 2018.

Til tross for dette velger Lufthansa-gruppen å ekspandere operasjonene til Eurowings. I tredje kvartal i år vil det kosten Lufthansa ytterligere 50 millioner kroner. Lavkostselskapet får ingen gevinst for driften i år, men Lufthansa håper dette skjer i 2019.

En av de største utfordrere nå i markedet i Tyskland er det britiske selskapet easyJet, som også fikk overta store deler av rutenettverket og avgangstider fra Air Berlin. easyJet puster Eurowings i nakken, og kampen om passasjerene tilspisser seg for hver dag de to selskapene opererer i samme marked.

Lyspunktet for selve Lufthansa-gruppen er at kostnadene ved å drifte lavkostselskapet Eurowings, slukes ned i gruppens totale regnskap og blir lite synlig ettersom en rekke andre selskaper gjør det svært bra innen gruppen.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg