Lufthansa setter to nye Airbus A321F på bakken

Det tyske selskapet Lufthansa har valgt å sette to av sine splitter nye Airbus A321F fraktfly på bakken. Årsaken er at inspeksjon av flyene har avslørt strukturell slitasje som bekymrer selskapet.

I følge tyske AeroTelegraph vil de to flyene, D-AEUC og D-AEUJ være ute av drift inntil videre og til det er blitt bestemt hva som skal skje med flyene videre. Lufthansa har fire slike ombygde Airbus A321F og det skal i følge selskapet ikke ha blitt funnet samme slitasje på de to flyene D-AEUA og D-AEUI. Disse er derfor satt inn i trafikk igjen.

D-AEUC er bygget for Niki i 2008, og ble bygget om til fraktfly i 2022. Det over 15 år gamle flyet har hatt hele sin karriere i Tyskland og har blitt fløyet hos Lufthansakonsernet siden 2019. D-AEUJ har hatt noe av den samme reisen med leveranse til Air Berlin i 2012, og operert av Niki fra 2017 til 2019 da Eurowings overtok flyet. Dette flyet ble også bygget om til fraktfly for Lufthansa Cargo i 2022.

Lufthansa Cargo som opererer de fire flyene må nå klare seg uten to av flyene og satser på merfrakt med sine Boeing 777F som selskapet har 11 fly av. I tillegg til de to A321F som er returnert i trafikk.

Flyselskapet har ikke villet si mer enn at det er snakk om slitasje på strukturen i flyskroget som følger av ombyggingen av dette.

ANNONSE
Forrige artikkelMåtte mellomlande etter indikasjon på at dør i kabinen var åpen
Neste artikkelHertz vinner «Årets beste bilutleier» 10 år på rad!