Hangar.no

Lufthansa: Tenker du på å utdanne deg til pilot? Glem det, velg en annen karrière

Det tyske selskapet Lufthansa har en egen pilotutdanning som heter Lufthansa Aviation Training. I en webcast 29. september kunne ledelsen for utdannelsen gi en klar beskjed til de som satser på å utdanne seg til å bli pilot, glem det!

I følge Lufthansas udannelsesakademi bør de som nå tenker på å bli pilot, velge andre yrker og en annen utdannelse. I websendingen ble det lagt frem prognoser som viser at verdens flyselskap ikke vil ha behov for nyutdannede piloter i løpet av flere år fremover.

Koronaviruset og krisen som har rammet flybransjen sterkt, har ført til at det er mange tusen piloter som nå står uten jobb.

Markedet er nå så fullt av piloter som har hatt jobb, men mistet denne, så når det kommer til å klare å få seg en jobb i et flyselskap fremover, vil listen over søkere være svært lang. Akademiet oppfordrer dagens studenter og kommende studenter til å realitetsorientere seg i markedet slik det er i dag.

Også den tyske fagforeningen Vereinigung Cockpit ser en klar og tydelig trend at det kun vil bli et få antall som blir utdannet ferdig som piloter fremover. de er også skremt av at tipset nå er å finne seg en annen karrière.

Lufthansas akademi sier at studenter som nå har fått sin utdannelse utsatt ettersom flere av skolene er stengt, skal ha mottatt tilbud om å avslutte utdannelsen uten noen ekstra kostnad.

I følge Flight Global er utdannelsen i Tyskland nå satt på hold til nyåret.

Andre nyheter

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Ikonisk Manhattan-hotell eid av PIA er konkurs

Hans Olav Nyborg

Garuda Indonesia setter munnbind på Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer