12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Lufthansa trues med bøter av FAA for manglende godkjennelser og feil flytype

Det tyske flyselskapet Lufthansa kan risikere bøter på opptil 6,4 millioner dollar for å ha benyttet feil flytyper på rute mellom Europa og USA. I tillegg har selskapet ikke hatt de rette godkjennelsene for å fly enkelte ruter.

I følge Aerospace-Technology er flyselskapet beskyldt for å ha operert 900 flyvninger til USA, som ikke oppfyller kravene fra FAA. 600 av disse flyvningene ble gjennomført i perioden 22. mars 2018 til 27. may 2019, med Airbus A340 som materiell.

Disse flyvningene gikk mellom Frankfurt og San Diego, tur og retur. Selskapet skal også ha fløyet 292flyvninger mellom Frankfurt og Philadelphia med Boeing 747 og Airbus A330-300 i perioden 28. oktober 2018, til 10. april 2019.

I følge FAA er dette uten at godkjennelse for disse rutene eller flytypene har foreligget, i disse tidsrommene. Lufthansa sier til Bloomberg at de jobber tett med FAA for se nærmere på denne saken, men avviser at dette er gjort uten godkjenning i orden heter det.

FAA har gitt Lufthansa 30 dager på å respondere tilbake.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer