Det tyske konsernet Lufthansa ønsker å tilbakebetale de nær 100 milliarder kroner selskapet har mottatt i statsstøtte fra den tyske stat under koronapandemien så raskt som mulig. Selskapet har allerede tilbake betalt 10 milliarder kroner til staten.

Den tyske staten valgte å kjøpe seg inn i Lufthansa-gruppen med 20 prosent av aksjene i selskapet. Direktør i selskapet Harry Hohmeister, forteller til den tyske avisen Funke at selskapet heller vil finansiere seg selv i det åpne markedet fremfor å være knyttet til myndigheten og statlig eie.

Selskapene i Lufthansa-gruppen opplever en sterk økning i antallet bestillinger av flyreiser bare de siste ukene, og har valgt å reaktivere mellom 30 og 50 fly som settes inn i trafikk igjen.

Når selskapet vil ha tilbakebetalt all støtten er usikkert og er avhengig av hvordan pandemien utvikler seg, men direktøren håper og tror at det allerede neste år kan være snakk om å ha tilbakebetalt det meste av støtten.

Tyske myndigheter har ønsket at det skal settes en minstepris på hva en flybillett kan koste i Europa, og at det ikke skal være mulig å selge billetter som har en samlet pris lavere enn avgifter og skatter heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelTviler på United Airlines supersoniske flykjøp
Neste artikkelStørre etterspørsel hos SAS