Lufthansa vurderer å kjøpe 737 MAX i 2020

Foto: Hans O. Nyborg

Det tyske flyselskapet Lufthansa er sikre på at Boeing både får orden på 737 MAX problemene, og at det i en kommende runde med bestillinger av nye fly neste år, vil bli lagt vekt på å inkludere flytypen i bestillingen.

I følge Business Insider skal direktør for Lufthansa, Carsten Spohr har fortalt journalister under en lunch i New York denne uken, at selskapet har full tillit til Boeing som flyprodusent. Lufthansa var også det første selskapet til å annonsere en større flybestilling kort tid etter at MAX-flyene ble satt på bakken. Dette ble gjort på dette tidspunktet for å understreke støtten til Boeing som en langtidskunde.

Lufthansa var også det første flyselskapet som tok i mot en Boeing 737 da flytypen ble lansert i 1967. Boeing 737-100 hadde en lang rekke barnesykdommer den gangen, men ingen så alvorlig at det medførte tap av menneskeliv som følger av produksjonsfeil.

Direktøren kunne fortelle journalistene at det trolig vil bli en endring verden over etter MAX-hendelsene. Spohr tror at både europeiske og internasjonale luftfartsmyndigheter vil tenke seg om to ganger før de velger å bare godkjenne nye flytyper som følger av anbefalinger fra det amerikanske FAA.

Han tror EASA og spesielt kinesiske luftfartsmyndigheter nå må endre sine rutiner og kreve nærmere undersøkelser rundt godkjennelser av nye flytyper, eller bare endringer på eksisterende. Spohr mener flyene blir så teknologiske at luftfartsmyndigheter ikke lengre bare kan stole på hva FAA sier og godkjenner, de må selv ut i feltet og godkjenne fly.

Både amerikanske og kanadiske myndigheter har satt i gang en etterforskning av hvor tette båndene har vært mellom Boeing og FAA i forhold til godkjenninger av flytyper og flysystemer. Det er blitt fremsatt en rekke påstander i USA om at båndene er så tettet at Boeing nærmest dikterer hva FAA skal skrive og godkjenne, noe som nå skal undersøkes videre skriver CNN.

ANNONSE
Forrige artikkelUnited Airlines planlegger hvilket fly som skal erstatte Boeing 757
Neste artikkelGulfstream satte verdensrekord for privatfly