12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Luxair Dash 8-havari foreviget av Google Maps

Tre år etter at et Dash 8 Q400 fly fra flyselskapet Luxair havarerte på rullebanen på flyplassen Saarbrücken i Tyskland, kan flyet og redningsmannskapene fortsatt bevitnes gjennom tjenesten Google Maps.

Googles satellittkamera tok bilder over flyplassen kort tid etter at pilotene ombord i Dash 8-flyet valgte å avbryte avgangen fra rullebane, uten at hjulene var ute.

Det endte med at flyet fikk en buklanding på rullebanen. Andrepiloten hadde først trukket inn hjulene uten godkjennelse fra kapteinen, og glemte så og aktivere hjulene da røyk i cockpiten gjorde at avgangen måtte avbrytes.

LX-LGH som ble levert nytt til flyselskapet i september 2012, var dermed erklært som «written off», et fly som måtte kondemneres etter havariet to år senere.

I litt over tre år har hendelsen ligget fotografert på Googles kart over område som frosset fast i tiden.

Saken ble først omtalt av AeroTelegraph.

Fra Google Maps

 

Andre nyheter

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Steffen Sundt

Virgin sender siste Boeing 747 til opphugging i august

Hans Olav Nyborg

Bruker portalsag til å hugge opp fly som fases ut

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer