Må kansellere hundrevis av flyvninger

Lufthansa-gruppen med flyselskap er i samme situasjon som mange av sine konkurrenter. Etter at både selskapet Swiss og Brussels Airlines som begge er del av familien til Lufthansa meldte om massive kanselleringer gjennom sommeren, kommer det også nå nyheter om at moderselskapet Lufthansa og datterselskapet Eurowings følger etter.

Til tross for at det er både stor og økende etterspørsel etter flyvninger over store deler av verden mangler mye av kapasiteten på flyplasser både i Europa og i USA. Det fører til lange køer i sikkerhetskontroller og ventetid på bagasje. Resultatet er at flyselskapene nå må kansellere planlagte flyvninger.

-Vi i Lufthansa og Eurowings har satt i gang en rekke tiltak for sørge for en stabil leveranse av våre tjenester overfor våre kunder, og for at våre reisende skal føle seg trygge på sin bestilling og flyvning. Men dessverre viser det seg nå at den planlagte sesongen med flyvninger som vi nå er inne i ikke kan gjennomføres slik den er planlagt, sier en talsperson for Lufthansa til tyske medier.

Lufthansa har så langt valgt å fjerne 900 innlands og intra-europeiske flyvninger fra sitt system i juli måned fra Frankfurt og München.

Det er spesielt i helgene med fredag til søndag som bli rammet av kanselleringer og endringer, hvor fem prosent av det oppsatte programmet vil måtte utgå heter det.

Eurowings har også måtte kansellere flere hundre avganger i juli for å kunne klare å utføre en stabil nok tjeneste for turistflyvninger.

ANNONSE
Forrige artikkelRussisk flyselskap vil bestille 300 nye fly
Neste artikkelStarter billettsalget fra Tyskland